Hristos se naște, slăviți-L! (Spiritualitate)

Publicat de WebmasterLSDV în: 2009-03-31

Domnul Cel Atotputernic a creat lumea în șapte zile. Totul a fost frumos și fără de stricăciune. Oamenii aveau viață veșnică și erau într-o foarte bună relație cu Dumnezeu. De asemenea, omul era cel de-al doilea stăpân, după Dummnezeu.

Așa a fost, până când șarpele a amăgit-o pe Eva și a atras-o în păcatul neascultării față de Domnul. Acest păcat a dus la decăderea omului din slava strămoșească.

Cu peste două mii de ani în urmă, dintr-o fecioară pe nume Maria, s-a născut Domnul Iisus Hristos care, cu mult preț, ne-a răscumpărat.

El, Regele Suprem, nu s-a născut ca un împărat, nici n-a trăit ca un puternic, ci S-a născut într-o iesle sărăcăcioasă și a trăit mai smerit decât toți. El n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească.

El, Fiul Atotputernicului Dumnezeu, S-a smerit și a coborât în lumea aceasta plină de stricăciune să ne răscumpere cu sângele Lui cel Sfânt.

Nașterea lui Iisus este o mare bucurie pentru noi toți. El ne-a scăpat de moartea cea veșnică. El ÃŽnsuși, Fiul lui Dumnezeu, șterge păcatul strămoșesc prin Sfînta Taină a Botezului. Åži El a fost botezat de către Sfîntul Ioan.
De atunci, lui i s-a zis Ioan Botezătorul.

Să încercăm să fim buni în această perioadă de post care ne pregătește pentru marea bucurie și să-i iertăm pe cei care ne-au greșit. Cu ocazia acestei sărbători, să ne deschidem inimile și să-L primim pe Cel Care bate an de an, zi de zi, ceas de ceas la porțile acestora. Să ne bucurăm de nașterea Mântuitorului nostru, nu numai acum, ci în tot restul vieții noastre. Sărbătoarea întrupării Domnului nostru Iisus Hristos să aducă în sufletele voastre pace și numai bucurii!

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, colectivul de redacție al revistei „Adolescent-magazin” vă urează Crăciun fericit, plin de bucurie și pace și un călduros la mulți ani!

Toth Norbert - Clasa a XII-a A