Concursul de muzică folk „Lacrimă de dor” (Pulsul școlii)

Publicat de WebmasterLSDV în: 2009-10-14

Liceul pentru Deficienți de Vedere a organizat pe data de 5 martie, anul curent, cea de a doua ediție a concursului de muzică folk „Lacrimă de dor”. ÃŽn acest an, organizatorii au ținut să dedice acest eveniment în memoria marelui poet basarabean Grigore Vieru care a trecut la cele veșnice recent.

Această a doua ediție a fost sponsorizată de fundația Light into Europe și de patiseria Mia-Tur.

Juriul a fost prezidat de domnul Ioan Onișor, managerul formației „Unde” și a fost compus din: Elena Bucur, Constantin Cristache, Maria Mosora și Gavril Feti.

Anul acesta la concurs au participat doar șase concurenți: Cristina Todea, Emanuela Rump, Anamaria Bârsan, Solyom Kinga, Lavinia Lakatos și Cristian Lazăr.

La început, prezentatorii Eleoriana Albeanu și Gheorghe Câmpian au reamintit câștigătorii primei ediții și au invitat pe cei prezenți să intoneze împreună imnul concursului, piesa „Lacrimă de dor”.

După desfășurarea concursului propriu-zis a avut loc un spectacol închinat femeii, dar și marelui poet Gr. Vieru, spectacolul fiind compus din poezii și cântece din opera sa.

La finalul spectacolului au intrat în scenă, pentru un mic concert, invitații surpriză: cântăreții Magda Pușcașu și Valentin Moldovan.

Când juriul a reușit să delibereze au fost anunțați și câștigătorii: mențiune: Solyom Kinga, premiul juriului: Lavinia Lakatos, popularitate: Cristina Todea, premiul trei Anamaria Bârsan, premiul doi: Cristian Lazăr și premiul întâi: Emanuela Rump.

Doamna director Cornelia Codreanu a acordat un premiu doamnei profesoare Maria Zaporojan, organizatorul concursului, și prezentatorilor.

ÃŽn continuare s-au prezentat câteva date biografice ale lui Gr. Vieru și au cântat domnul Ioan Onișor și doi tineri de la Colegiul Tehnic Napoca.

La final, doamna Maria Zaporojan a ținut să mulțumească tuturor și toată lumea a fost invitată la o prăjitură și un pahar cu suc.

Gheorghe Câmpian
Clasa a XII-a A