Premierea elevilor cu performanțe sportive

Publicat de WebmasterLSDV în: 2009-12-17

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a premiat în 10.12.2009 elevii din cadrul Liceului pentru Deficienți de Vedere care au obținut performanțe excepționale în cadrul competițiilor sportive derulate în cursul anului 2009. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Liceului pentru Deficienți de Vedere.

Astfel, 11 elevi ai liceului și cei 5 antrenori ai acestora au primit diplome de merit pentru performanțele sportive excepționale obținute în cursul anului 2009, precum și premii în bani cuprinse între 640 de lei și 250 de lei. Suma totală care a fost acordată este de 6960 lei, dintre care elevii medaliați au primit 4810 lei iar antrenorii acestora 2150 lei.

Reamintim în acest context faptul că în cadrul concursului internațional de înot Cup of Dolphin desfășurat în Slovacia în perioada 24-25 octombrie 2009, echipa Liceului pentru Deficienți de Vedere Cluj formată din 5 elevi a reușit să câștige în total 27 de medalii, după cum urmează: 18 medalii de aur, 7 medalii de argint și 2 medalii de bronz.

De asemenea, în perioada 19 20 septembrie 2009, elevii Liceului pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca care au participat la a-31-a ediție a Cupei Slovaciei, Bratislava 2009, au primit numeroase diplome, dintre care putem aminti: locul II: 3 diplome; locul III: 4 diplome; locul IV: 3 diplome; locul V: 3 diplome.

Totodată, echipele de torball și de înot ale Liceului pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca au participat la Festivalul internațional al sportului pentru persoanele cu dizabilități, festival desfășurat în orașul Wilhelmshaven, din nordul Germaniei, în perioada 29 august 6 septembrie 2009, obținând 15 medalii de aur, Cupa Turneului și Cupa pentru cea mai bună echipă.

Nu în ultimul rând precizăm faptul că Liceul pentru Deficienți de Vedere a fost reprezentat și la campionatul național de șah al elevilor juniori, obținând locul II pe țară.

„Copiii pe care îi premiem astăzi reprezintă adevăratele exemple, modele demne de urmat de toate generațiile. Aceștia au demonstrat faptul că dizabilitățile nu pot sta în calea performanței și că atunci când motivația este puternică niciun obstacol nu este de nedepășit. Apreciez că toate aceste reușite sunt rezultatul comun al efortului elevilor și antrenorilor, al inimosului colectiv de profesori ai liceului dar și al unei excelente relații de comunicare și colaborare dintre Consiliul Județean și instituția de învățământ special aflată sub autoritatea sa” a afirmat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.