Proiectul ICFProVIP

Publicat de WebmasterLSDV în: 2010-09-02

Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca, organizează în perioada 6 - 9 septembrie 2010 întâlnirea în cadrul parteneriatului de proiect Leonardo da Vinci, cu titlul ICFProViP - International Classification of Functioning, Disability and Health for Visually Impaired People. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului ÃŽnvățare pe tot parcursul vieții - Lifelong Learning Programme și facilitează întâlnirea a 30 de specialiști în domeniul deficiențelor de vedere din 7 țări partenere din Europa. La întâlnire va participa, ca invitat special, doamna Dr. Nicoleta Molnar, director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Cluj.

Ca urmare a calității de membru activ al rețelei europene ENVITER - European Network for Vision Impairment Traininig, Education and Research obținută în anul 2008, Liceul pentru Deficienți de Vedere este implicat într-o serie de proiecte europene.

Astfel, în iulie 2010, instituția noastră a devenit partener al proiectului cu titlul ICFProViP - International Classification of Functioning, Disability and Health for Visually Impaired People, alături de alte 6 instituții europene similare pentru persoane cu deficiențe de vedere : Bulgaria, Franța, Germania, Irlanda, Olanda, ca parteneri, și Danemarca, în calitate de coordonator.

Proiectul se desfășoară pe perioada iulie 2010 - iulie 2012 și are ca scop stabilirea de noi proiecte de colaborare în domeniul utilizării și aplicării Clasificării Internaționale a Funcționării, Dizabilității și Sănătății în domeniul deficiențelor de vedere.