Delegatie franceză în vizită la Liceul pentru Deficienți de Vedere

Publicat de WebmasterLSDV în: 2010-09-02

Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca, primește în data de 6 septembrie 2010, vizita unei delegații din Franța formată din președintele rețelei de specialiști în domeniul deficiențelor de vedere din Europa, ENVITER - European Network for Vision Impairment Traininig, Education and Research, domnul Francis Guiteau, și doi medici.

Scopul vizitei este acela de a stabili noi proiecte de colaborare care să contribuie la dezvoltarea instituțională și a programelor educaționale derulate în cadrul Liceului pentru Deficienți de Vedere.

Rețeaua ENVITER activează din martie 2001, ca urmare a ideii de împărtășire a experiențelor și de punere în practică a unor proiecte care să vină în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere din Europa, propunere care a venit din partea mai multor specialiști care își desfășurau activitatea în instituții pentru persoane cu deficiențe vizuale. ÃŽn anul 2009 rețeaua ENVITER a fost înregistrată oficial în Franța, ca asociație și reunește în prezent 18 instituții pentru educația și recuperarea persoanelor cu deficiențe de vedere din 14 țări europene dintre care: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, România și Ungaria.

Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca a obținut calitatea de membru activ al rețelei ENVITER - European Network for Vision Impairment Traininig, Education and Research în anul 2008, de atunci fiind implicat într-o serie de proiecte europene.

Obiectivele rețelei ENVITER sunt următoarele:

  • Dezvoltarea unei rețele de specialiști care lucrează cu și în numele persoanelor cu deficiențe de vedere în cadrul programului de ÃŽnvățare pe tot parcursul vieții- Lifelong Learning Programme.
  • Oferirea unui forum european pentru schimb de cunoștințe, expertiză și experiență între membrii rețelei.
  • Promovarea și influențarea bunelor practici în domeniul deficiențelor de vedere.
  • Inițierea și realizarea de cercetări, cursuri și diseminarea cunoștințelor direcționate către îmbunătățirea accesului la programul de învățare pe tot parcursul vieții și a altor servicii pentru persoanele cu deficiențe de vedere.