Limbajul gestual adaptat tactil

Publicat de WebmasterLSDV în: 2010-09-09

Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca, a organizat în perioada 02 - 09 septembrie 2010 cursul de însușire a limbajului gestual adaptat tactil pentru persoanele cu deficiențe senzoriale multiple / surdocecitate.

Cursul se realizează în colaborare cu Organizația Sense Internațional, România, și cu Asociația Persoanelor cu Surdocecitate în România și se desfășoară pe 2 nivele: de bază și avansat.
ÃŽn această săptămână a avut loc formarea pe nivelul de bază al Cursului introductiv în Limbajul Gestual Adaptat Tactil adresat cadrelor didactice de la grupele de elevi cu deficiențe senzoriale multiple/surdocecitate; nivelul avansat urmând să se desfășoare la sfârșitul lunii octombrie.
Formatorii sunt: Ioana Tufar - formator național și Elena Gherghel - președinta Asociației Adulților pentru Persoane cu Surdocecitate.

Obiectivele cursului sunt următoarele:

  • formarea specialiștilor care lucrează cu persoanele cu surdocecitate în utilizarea limbajului gestual adaptat tactil;
  • Promovarea bunelor practici în domeniul comunicării între cadrele didactice de la clasă și persoanele cu deficiențe senzoriale multiple;

Beneficiarii sunt 35 de cadre didactice ale Liceului pentru Deficienți de Vedere, Cluj - Napoca, care lucrează cu elevi cu deficiențe senzoriale multiple/surdocecitate precum și alți profesori din liceu care doresc să deprindă tehnicile limbajului mimico-gestual.