Delegație din Chișinău în vizită la Liceul pentru Deficienți de Vedere

Publicat de WebmasterLSDV în: 2011-03-06

Liceul pentru Deficienți de Vedere este zilele acestea gazda unei delegații din cadrul Liceului Tehnologic pentru Copii cu Vedere Slabă, Chișinău. Prin intermediul vizitei se vor realiza schimburi de bune practici menite să contribuie la dezvoltarea programelor educaționale derulate în cele două școli.
Tot cu acest prilej, în cadrul Liceului pentru Deficienți de Vedere Cluj, astăzi, 3 martie 2011, are loc Festivalul de muzică folk „Lacrimă de dor”, ediția a IV a, eveniment la care participă și grupul din Chișinău.
Vizita se va finaliza în data de 6 martie 2011 prin încheierea unui protocol de colaborare între cele două instituții: Liceul pentru Deficienți de Vedere Cluj și Liceul Tehnologic pentru Copii cu Vedere Slabă, Chișinău, liceul clujean propunând în acest sens și sprijinind includerea școlii din Chișinău în rețeaua europeană ENVITER European Network for Vision Impairment Traininig, Education and Research, din a cărei componență, Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj Napoca, face parte începând cu anul 2008.
„Considerăm că ne revine datoria de a împărtăși partenerilor noștri experiențele pozitive și pașii înainte pe care i-am marcat în diferite domenii de activitate, urmând a prelua, la rândul nostru, modelele acestora de bune practici. Totodată, este o misiune nobilă aceea de a oferi consultanță și de a sprijini eforturile de integrare europeană, în diferite structuri sectoriale, a omologilor noștri de peste Prut” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.