Åžtiați că...(Curiozități)

Publicat de WebmasterLSDV în: 2008-02-18


Albina este o insectă remarcabilă: nu are urechi, dar are un simț al mirosului excelent cu chimioreceptori în antene. Albinele văd culorile diferit față de noi. Ele sunt insensibile la roșu, dar detectează lumina ultravioletă care este invizibilă pentru noi.


Deși nu poartă numele familiei sale, râsul este o specie distinctă în genul linx. Râșii adulți cântăresc aproape 12 kg. Puii au un câștig în greutate zilic, de 25 g și sunt gata de atac la 12 săptămâni, devenind independenți la vârsta de 10-12 luni.

Crocodilul este cea mai renumită dintre toate reptilele; există 23 de specii de crocodili. Crocodilul de Nil crește până la 6 m lungime. ÃŽn captivitate crocodilii par a avea capul mai lat - un posibil indiciu al unui stil de viață mai sedentar.

Oaia Dolli - este un animal subarctic și arctic, ce trăieste pe vârfurile alpine, piscuri și creste, pante stâncoase; berbecul are 90 cm până la umăr și cântărește 110 kg. Este singura ovină sălbatică, albă din lume. Oaia Dolli are o blană bogată ce-i protejează corpul.

Delfinii - se numără printre cele mai inteligente animale, unele specii având raportul dintre masa creierului și masa corpului la fel cu cel al oamenilor. ÃŽncă de la începuturile navigației, au fostsubiect de artă, literatură și mit.

Cules de Maria Marcela Popescu
Clasa a XI-a B