Atelier de lucru - realizare imagini tactile

Publicat de WebmasterLSDV în: 2011-03-31

Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj Napoca, organizează Vineri, 1 aprilie 2011 atelierul de lucru„Cărțile cu imagini tactile. Metodă de stimulare și educare a copiilor cu deficiențe de vedere”.

Workshopul are loc pe Calea Dorobanților nr. 31, cu începere de la orele 09: 00.

La întâlnire participă reprezentanți a opt instituții din învățământul special pentru deficienți de vedere din România.

Cadrele didactice de specialitate, care vor coordona atelierul de lucru, au beneficiat de formare privind confecționarea imaginilor tactile din partea organizației „Les doigts qui rêvent” coordontată de către domnul Philippe Claudet, printr un workshop organizat în cadrul Liceului pentru Deficienți de Vedere, Cluj Napoca, în anul 2008.

Obiectivele atelierului de lucru sunt următoarele :

§ ÃŽnsușirea regulilor de realizare a imaginilor tactile pentru copiii cu deficiențe de vedere;

§ Stimularea cadrelor didactice în scopul realizării imaginilor tactile;

§ Motivarea cadrelor didactice de a participa la concursul de selecție a cărților tactile organizat la nivel european sub egida organizației „ Typhlo and Tactus”.

Ca urmare a participării la atelierul de lucru „Cărțile cu imagini tactile. Metodă de stimulare și educare a copiilor cu deficiențe de vedere”, cadrele didactice vor obține competențele necesare realizării de cărți cu imagini tactile. De asemenea vor putea participa la competiția organizată de „Typhlo and Tactus”, Franța.

Concursul va avea loc în Noiembrie 2011, la Praga, Republica Cehă.

Fiecare țară poate participa la acest concurs cu un număr de maxim 5 cărți cu imagini tactile.

ÃŽn România, comisia de analiză și evaluare a cărților cu imagini tactile va fi organizată la Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj Napoca.