Concurs Carte Tactilă

Publicat de WebmasterLSDV în: 2011-09-30

Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca, participă la competiția internaționalăorganizată de„Typhlo and Tactus”, Franța.

Ca urmare a vizitei președintelui organizației „Les doigts qui rêvent”, Franța, Philippe Claudet, în 2008, când, în cadrul Liceului pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca, s-a organizat un workshop de elaborare a cărților tactile și urmare a atelierului de lucru „Cărțile cu imagini tactile. Metodă de stimulare și educare a copiilor cu deficiențe de vedere”, ce a avut loc în aprilie 2011 în cadrul aceleași instituții din Cluj, reprezentanții tuturor instituțiilor din învățământul special pentru deficienți de vedere din țară au obținut competențele necesare realizării de cărți cu imagini tactile. România a devenit astfel eligibilă pentru a participa la competiția internațională organizată de Typhlo and Tactus, Franța.

Å¢ările participante anul acesta la prestigioasa competiție sunt : Africa de Sud, Croația, Danemarca, Lituania, Estonia, SUA, Norvegia, Elveția, România, Rusia, Slovenia și Coreea de Sud.

Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj, coordonează selecția la nivel național a tuturor cărților cu imagini tactile care vor participa la concursul internațional organizat din 2 în 2 ani.

ÃŽn septembrie, 2011, au fost selectate 3 cărți cu imagini tactile care vor participa la competiția ce va avea loc în Noiembrie 2011, la Praga, Republica Cehă.