ICC, tabără internațională la Cluj-Napoca în 2012

Publicat de WebmasterLSDV în: 2011-11-02

Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj Napoca, a organizat în perioada 20 - 21 octombrie 2011întâlnirea în cadrul proiectului internațional ICC 2012 International Camp on Communication and Computers .

ICC - International Camp on Communication and Computers reprezintă unevenimentcu tradițieșiexperiență de peste 17 ani, care reunește timp de douăsăptămâni,înfiecarevară,tinericudizabilitățivizualedinEuropa, SUA și Japonia. Aceștiaauocaziasă participe la numeroase proiecte interculturale și ateliere de lucru ce au ca scop utilizarea softurilor speciale pentru persoanele cu deficiențe vizuale în vederea accesibilizării mediului virtual.

Tabăra este o oportunitate deosebită pentru tinerii din diferite state, de a împărtăși interese și experiențe și de a stabili rețele sociale.

Camp on Communication and Computerspentru prima dată în ÃŽnperioada 20 - 21 octombrie 2011 a fost organizată o vizită pregătitoare ICC International România.

Vizita a avut loc la Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj Napoca.

La întâlnire s au reunit reprezentanții ComitetulInternațional al ICC - International Camp on Communication and Computers și coordonatoriinaționaliICCdinAnglia, Olanda, Polonia, Suedia, Ungaria și România.

Scopul întrunirii a fost stabilirea și analizarea detaliilor privind organizarea taberei ICC pentru prima dată în România, în perioada iulie august 2012.

Grupul țintă îl reprezintă tinerii cu dizabilități vizuale cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani.

Organizatorii taberei ICC International Camp on Communication and Computers care se va desfășura în România sunt :

§ Asociația Pontes;

§ Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj Napoca;

§ ComitetulInternațional al ICC - International Camp on Communication and Computers.