Comunicat RoboBraille

Publicat de WebmasterLSDV în: 2014-03-31

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, ClujNapoca, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Universității Babeș Bolyai, ClujNapoca și cu Syncenter RefsnÅ“s și Sensus ApS, Danemarca, organizează lansarea serviciului RoboBraille în România.

RoboBraille este un serviciu de e-mail și webbased care transformă în mod automat documente într-o varietate de formate alternative pentru persoanele cu deficiențe de vedere și dificultăți de citire.

Acesta oferă patru tipuri de servicii :

  • Servicii braille

  • Servicii audio

  • Servicii e -book

  • Servicii de accesibilitate

RoboBraille este un serviciu dezvoltat de Syncenter RefsnÅ“s (the National Centre for Visually Impaired Children and Youth) și Sensus ApS., Danemarca.

Din momentul lansării în anul 2004, RoboBraille a câștigat numeroase premii la concursuri interanționale, printre care enumerăm: Premiul pentru incluziune în educație, WISE 2012 , Premiul pentru cea mai bună soluție în domeniul educației speciale BETT 2010 și în 2008 premiul pentru eaccesibilitate din partea Comisiei Europene pentru Eincluziune.

Evenimentul are loc în data de 02 aprilie 2014 orele 10:00, la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, Calea Dorobanților, Nr.31, Cluj-Napoca

Director,

Roxana Elena CZIKER