CURS ORIENTARE ȘI MOBILITATE ȘI DEPRINDERI DE VIAȚĂ COTIDIANĂ

Publicat de WebmasterLSDV în: 2014-11-11

ÃŽn săptămâna 3 7 noiembrie 2014 a avut loc cursul de orientare și mobilitate și de formare și dezvoltare a deprinderilor de viață cotidiană, dedicat cadrelor didactice din cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca și din Centrul Rază de Soare din Brașov.

Cursul a fost organizat și susținut logistic și financiar de către organizația Royal Dutch Visio din Olanda, prin cele două specialiste Femke van de Veer și Erna de Beuze.

Echipa de profesori din cadrul celor două instituții mai sus menționate au avut posibilitatea de a participa la activități de natură practică, prin experimentarea modalității de orientare și de însușire a tehnicii de utilizare a bastonului pentru nevăzători și de desfășurare a unor activități zilnice de viață cotidiană cum ar fi îmbrăcatul, pregătirea unui sandvici, turnarea apei în diferite pahare, aranjarea tacâmurilor pe mese.

Activitatea de formare a fost un succes și toate informațiile acumulate pe parcursul cursului vor fi diseminate în cadrul unui Consiliul profesoral cu temă și în rândul elevilor cu deficiențe de vedere și deficiențe senzoriale multiple.


Descărcați pliant 1

Descărcați pliant 2