Tandem BikeFland - Campionatul Național de Ciclism în Tadem (ediția a III-a)

Publicat de WebmasterLSDV în: 2018-10-12

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, de la ora 10, cu ocazia zilei mondiale a mobilității persoanelor cu deficiențe de vedere, Clubul Sportiv Tandem Arena și Clubul Sportiv Clujul Pedalează organizează la Cluj-Napoca,cea de-a treia ediție a Campionatul Național de Ciclism în Tadem - Tandem BikeFland. Evenimentul marchează, de asemenea, Ziua Internațională a bastonului alb, eveniment sărbătorit în fiecare an în data de 15 octombrie.

La startul cursei cu lungimea de 20 de kilometrii vor participa 32 de biciclete tandem pe care vor concura elevi cu deficiență vizuală din 6 orașe din România: Târgu Frumos, Buzău, Timișoara, Arad, București și Cluj. Marea majoritate a participanților cu deficiență de vedere sunt elevi în școlile speciale de profil din orașele mai sus menționate. În calitate de piloți ai bicicletelor tandem vor participa atât profesori din școlile respective cât și voluntari din cadrul unor comunități locale de ciclism.

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, colaborator al competiției, va participa la start cu 7 biciclete tandem pe care vor concura copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani. 

Competiția este organizată de către Asociația Tandem și Clujul Pedalează. Parteneri oficiali sunt Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități și Asociația Pontes, Finanțarea competiției este asigurată prin intermediul programului „În stare de bine”, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu sprijinul Kaufland România.