O mult așteptată revanșă (Pulsul școlii)

Publicat de WebmasterLSDV în: 2008-02-18

După cum cred că bine se știe, echipa de torbal a Liceului pentru Deficienți de Vedere, din care fac parte: Horațiu Marta, Ionuț Pleș, Bogdan Cristea și Mihai Căbuz, a participat pe data de 9 iulie 2007, la un turneu organizat în Elveția, la Berna. Echipa a mers cu dorința de a lua locul I, adică, mai bine spus, cu dorința de a păstra trofeul anterior, care avea ca simbol un urs sculptat în lemn.

După o gafă care a constat în pierderea unui meci, echipa nu a mai reușit să se plaseze acolo unde se aștepta, iar cei în fața cărora pierduse, au ieșiti campioni

ÃŽn acest an școlar, s-a organizat un turneu la Marbourg, în Germania. Domnul antrenor Tiberiu Furda a folosit aproximativ aceeași formulă în lot, doar că în locul lui Bogdan Cristea, care depășise vârsta, a fost inclus Velicico Valentin.

Cred că această dată de 29 septembrie a purtat noroc echipei de torbal a Liceului pentru Deficienți de Vedere, deoarece a câștigat nouă meciuri din tot atâtea și astfel, cu toții au avut bucuria de a mai fi adus un trofeu în palmaresul echipei. Dar cea mai mare bucurie simțită de echipă în acel moment a fost pricinuită de faptul că a reușit să ia o dublă revanșă în fața celor de la Viena. Această revanșă a rupt drumul victoriei echipei, în turneul anterior.

S-a jucat după un regulament bine stabilit. Astfel a Fost o singură grupă, în care erau opt echipe. S-a jucat fiecare cu fiecare, iar cu șapte meciuri în care echipa obținuse maximum de puncte, s-au jucat semifinalele. Cei care ocupau locul II au jucat cu locul III, iar noi am jucat cu locul IV.

Finala a avut o încărcătură psihică maximă și, astfel, am jucat cu atenție, reușind după cum am spus să o câștigăm.

ÃŽntoarsă în țară, echipa a arătat trofeul tuturor și speră ca va mai aduce și altele. ÃŽn prezent, echipa noastră așteaptă turneul din primăvară care, probabil, va fi organizat tot la Berna.

Mihai Căbuz

Clasa a X-a A